8Bits.ir

همراه شما در دنیای تکنولوژی:اخبار،آموزش،بررسی و بازی.

8Bits.ir

همراه شما در دنیای تکنولوژی:اخبار،آموزش،بررسی و بازی.

8Bits.ir

این بلاگ به منظور شناساندن سایت8bits.ir ساخته شده است.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

این مطلب در 8bits.ir


خب من میخوام یک کامپیوتر بخرم :). اگه زیاد اهل کامپیوتر وسخت افزارو این بحث ها نباشید ۲ حالت وجود داره یا میرید پیش یک دوست آشنا به موارد و یا متأسفانه متأسفانه بدون اطلاع قبلی میرید به سمت دنیای خطرناک بازار….. در هر دو حالت یک سری سوالات اولیه از شما می پرسند مثل چقدر میخواهید خرج کنید ، برای چه کاری می خواهید و…. بعد اینجاست که شمایید و چندین و چند اصطلاح و باور و دروغ و مشکلات دیگر ومطمئناً اولین قطعه ای که به شما معرفی می شودCPU است، پس ۵ دقیقه وقت با ارزشتون رو به من بدید تا بگم اون چیزهایی که در ادامه گفته میشه یعنی چی

CPU چیه؟

مطمئناً برای شما که قصد خرید کامپیوتر دارید این امر که CPU مخفف چه کلماتی است و یا کلاً چگونه کار می کند زیاد مهم نیست (مهمه؟ یه سرچ کن مطالب خیلی خوبی نوشتن به فارسی) فقط همین بس که مهمترین بخش هر کامپیوتری CPU است و بیشترین سهم را در سرعت ، قدرت و کارایی کامپیوتر دارد. پردازنده واحد محاسباتی و کنترلی رایانه‌است که دستورالعمل‏ها را تفسیر و اجرا می‌کند.

از CPU چه چیزهایی را باید بدانم؟

کلاً هر CPU ای چند مشخصه دارد که با آنها می توان قدرت و گروه کاری وباقی مشخصات CPU را متوجه شد. مثلاً در معرفی یک CPU میگن: Core i5 ، ۳٫۳GHz و ۶مگ کش . خب Core i5  یعنی این پردازنده ساخت اینتل است (بعداً همه این موارد به تنهایی توضیح داده می شود)،۳٫۳ گیگا هرتز یعنی فرکانس کاری این پردازنده در این مقدار است، ۶مگ کش یعنی مقدار حافظه نهان یا همان کش پردازنده ۶ مگ است. البته در اسم Core i5 نکته دیگری هم نهان است که بماند برای بعد، ولی برای خرید همین مشخصه ها کافیست.

فرکانس کاری

توان پردازش CPU با فرکانس مشخص می‌شود و هر چقدر فرکانس بیشتر باشد یعنی پردازنده می‌تواند محاسبات بیشتری را در واحد زمان انجام دهد. پس بین دو مدل مشابه، پردازنده‌ای که فرکانس بالاتری دارد دارای سرعت بیشتری است. به فرکانس، کلاک هم گفته می‌شود و در پردازنده‌ها ثابت است. یکی از دلایل اصلی اختلاف در پردازنده‌های یک خانواده مثل Core i5 یا Core i7 به همین فرکانس آنها وابسته است.

کش

کش یا حافظه نهان به حافظه بسیار سریع درون پردازنده‌ها گفته می‌شود که داده‌ها را قبل از پردازش در اختیار پردازنده قرار می‌دهند. هرچقدر کش بیشتر باشد داده‌ها و دستورات بیشتری در آن ذخیره می‌شوند که این موضوع برای ویرایشگرهای عکس، فیلم، صدا و محتوای سه‌بعدی حیاتی است. پردازنده‌های رایج در بازار دارای یک تا ۶ مگابایت کش هستند. کش دارای چند لایه (معمولا سه لایه) است که در اغلب پردازنده‌های اینتل، لایه سوم توسط هسته‌های پردازشی و هسته گرافیکی قابل دسترسی است.

هسته چی میگه ؟ icon smile معرفی CPU،چیزهایی که باید بدانیم....

حدود ۷ یا ۸ سال می شود که شرکت های سازنده روی به افزایش هسته های پردازنده های خود آورده اند و از آن زمان بازخورد های خوبی دیدند.با ورود چند هسته ای ها به داستان پردازنده ها مواردی همچون مالتی تسکینگ مطرح شد ( یعنی انجام چند فعالیت در کنار هم) و در ادامه شاهد افزایش روز افزون سرعت کامپیوترها بودیم . حالا هم حتی در دنیای گوشیهای هوشمند شاهد چند هسته ای ها هستیم، امروزه حرف از پردازنده های هشت هسته ای است. شنیده ها زیاد است اما با ورود نسل چهارم پردازنده های Core i همچنان شاهد چهار هسته ای ها هستیم . البته AMD در سری FX از ۸ هسته استفاده کرده است. فقط اینجا این مسئله مهم را بگویم که i3 یا i5 یا i7 نشانه ۳ یا ۵ یا ۷ هسته ای بودن پردازنده نیست اینها فقط اسم سری ارزان ،میان و گران قیمت پردازنده های اینتل است. در گذشته گفتم یک نکته نهان در i5 هست ، منظورم این بود که شما با شنیدن i5 دیگه متوجه میشید که ۴ هسته ایست. همین icon smile معرفی CPU،چیزهایی که باید بدانیم....

مشخصه دیگری هم هست؟

آره !!! ولی خب زیاد به کار شما نمیاد مثلاً مقدار کش L1 یا L2 ویا وجود کش L3 یکی از اونهاست .(راستشو بخواید به درد منم نمیخوره ولش کنیم )

اینتل؟AMD؟

از وقتی که کامپیوتر ها به خانه ها وارد شدند این دو اسم بیشتر شنیده شدند. رقابت این دو مدتهاست که جریان دارد و شاید تنها    برنده این رقابت مصرف کننده ها باشند. حالا کدوم بهتره؟ بستگی داره…. اگر بودجه هست  که خب اینتل، اینتل همیشه پیشگام بوده و شاید شعار نا نوشته اش ” اول هوای حرفه ای ها رو داشته باش بعد کاربران معمولی” باشد ، به همین خاطر در سطح بالابه نظر بیشتر کاربران و صاحب نظران اینتل بهتر جواب داده است و وقتی شما بودجه بالا در نظر گرفته اید کامپیوتر سطح بالا می خواهید  مگه نه؟ ولی اگر بودجه نبود AMD هست خیالتان راحت آنچنان شما را راضی خواهد کرد که عاشقش می شوید. مخصوصاً با سری FX که سرو صدای زیادی کرده است و سلطنت اینتل را در این رده متزلزل کرده است.

 اونوقت APU چیه؟

۲ یا ۳ سالی از معرفی اولین APU ها میگذره و توضیح ساده عملکردشون تلفیق گرافیک و پردازنده است. آغازگر این حرکت AMD بود و به نظر این حقیر اکنون هم AMD در این زمینه قدرتمندتر از رقیب دیرینه اش است وشاید یکی از مزیت های پررنگ این تلفیق افزایش سرعت رابطه بین گرافیک و پردازنده باشد.

چطوری بشناسمش؟

پردازنده های اینتل که در ۳ گروه تولید می شوند : گروه پنتیوم،گروه Core i و Xenon ، پنتیوم که مدتهاست یار ماست و حالاهم در کنار ماست معمولاً در کنار نام پنتیوم یک حرف G هم می آید. این سری رده پایین قیمت اینتل را تشکیل می دهد نسبت به سری Core i کارایی کمتری دارد. اگر کارتان سبک است یا بودجه زیادی نداریدبه این گروه سر بزنید. سری Core i محبوب ترین سری اینتل است. این سری ۳ نسل را به خود دیده واکنون شاهد نسل چهارم آنها هستیم اگر دقت کنید در نام این پردازنده ها سری آنها مشخص است مثلاً ۴۷۵۰ نسل چهارم است چرا؟ چون با ۴ شروع شده :). زنون هم برای سرورها کاربرد دارد اگر سرور باز هستید که قربان دستتان یک کلاس آموزشی برای من هم بزارید icon smile معرفی CPU،چیزهایی که باید بدانیم....

AMD هم در ۴ گروه ویا حتی ۵ گروه پردازنده تولید کرده است. سمپرون و اثلون رده پایین قیمت را تشکیل می دهند، فنوم را شاید باید کمی بالاتر دانست و در آخر سری A و FX (که به نظر می رسد تمرکز اصلی AMD بر روی این دو گروه است) سری A بیشتر APU ها را تشکیل می دهد و سری FX سری قدرتمند AMD است . ناگفته نماند سری E این کمپانی هم در لپتاپ ها استفاده می شود و سری پایین قیمت آن را تشکیل می دهد.


  • ۹۲/۱۱/۲۲
  • 8bits ir

cpu

راهنما

پردازنده

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی